3D екран на HP доближава виртуалната реалност

Zvr Virtual Reality Display позволява не само обемно разглеждане на предметите от екрана, но и тяхното преместване и завъртане

Zvr Virtual Reality Display позволява не само обемно разглеждане на предметите от екрана, но и тяхното преместване и завъртане

Една от атракциите на изложението CES 2015 в Лас Вегас несъмнено е 3D дисплеят на HP, който ни доближава до виртуалната реалност. Zvr Virtual Reality Display е придружен със специален стилус, с помощта на който потребителят може да борави с изображенията от екрана така, сякаш са реални обекти.

Дисплеят с диагонал 23,6 инча и резолюция Full HD изисква използване на пасивни 3D очила. Четири камери, разположени в горната част на екрана, проследяват движението на главата на потребителя, за да определят накъде е насочен погледът му.

Подобна технология позволява не само обемно разглеждане на предметите от екрана, но и тяхното преместване и завъртане така, че да се видят от всички страни. Това е една „смесена реалност”, с голяма перспектива за развитие в бъдеще.

HP позиционира новия си 3D дисплей за нуждите на образованието, дизайнерските студия и инженерните лаборатории, или там, където кипи творчески труд. Подобен екран ще ускори процеса на създаване на прототипи на бъдещи продукти.

Коментар