CES 2015: Смарт телевизори с Tizen показва Samsung

Tizen отключва голям потенциал за бъдещето на домашните забавления

Tizen отключва голям потенциал за бъдещето на домашните забавления

Обещаните от Samsung телевизори с операционна система Tizen дебютираха на изложението CES 2015 в Лас Вегас. Новата платформа предоставя интуитивен достъп до съдържание, интегрирано забавление и по-голям избор на възможности.

Всички смарт телевизори на Samsung през 2015 г. ще използват Tizen, обяви производителят. Tizen е стандартизирана платформа с отворен код, която позволява на разработчиците лесно да създават съвместимо съдържание и повече развлечения за потребителите.

„Изграждането на нашата смарт платформа около Tizen е новаторска стъпка към много по-интелигентна и интегрирана система”, заяви Уон Джин Ли, изпълнителен вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung. По неговите думи, Tizen отключва голям потенциал за бъдещето на домашните забавления.

Обновеният Smart Hub се показва на един екран, с по-лесна навигация и бърз достъп до съдържание. Първият екран показва най-често използваното и пригодено съдържание, управлението е оптимизирано в четири посоки.

Важна актуализация на системата е синхронизирането с други устройства. Използвайки Wi-Fi Direct, съдържанието се споделя от мобилно устройство към телевизор и обратно само с едно кликване. С помощта на Bluetooth Low Energy (BLE) смарт софтуерът автоматично търси Samsung мобилни устройства наблизо и се свързва с тях. Потребителите могат да се забавляват с няколко екрана на съвместими устройства, навсякъде в домашната мрежа, дори когато телевизорът им е изключен.

С платформата Tizen корейският производител се стреми да превърне смарт телевизорите в част от много по-голяма екосистема от съдържание и да улесни взаимодействието с различните партньори. Съвместимостта на Tizen с други устройства превръща смарт телевизорите на Samsung в контролен център за всеки „умен” дом, посочват от компанията.

Коментар