ZenFone 2 добавя скорост и ергономичност

ZenFone 2 е флагмански смартфон с 5,5-инчов Full HD IPS дисплей

ZenFone 2 е флагмански смартфон с 5,5-инчов Full HD IPS дисплей

С изцяло нова ергономично изваяна конструкция, с ултратънки краища, се отличава флагманът ZenFone 2 на Asus. Смартфонът с 5,5-инчов Full HD екран дебютира на изложението CES 2015 в Лас Вегас.

ZenFone 2 използва добре познатите елементи от философията Zen на Asus, с луксозен метален завършек и отличителната декорация с концентрични кръгове. Прави впечатление грациозният извит корпус, който се стеснява до 3,9 мм по краищата си.

Устройството има ярък 5,5-инчов Full HD IPS дисплей с плътност 403 ppi и широк 178 градуса ъгъл на видимост. Ултратънката (3,3 мм) рамка на дисплея осигурява съотношение 72% между размер на екрана и корпуса, а покритието Corning Gorilla Glass 3 пази от наранявания и натрупване на отпечатъци.

Новият смартфон на Asus разчита на 64-битов процесор Intel Atom Z3580 с тактова честота 2,3GHz, допълнен с 4GB RAM. Компанията съобщава за седемкратно (7X) по-висока производителност при забавление с игри спрямо предходния модел.

ZenFone 2 предлага дава широки възможности за персонализация на интерфейса ZenUI

ZenFone 2 предлага широки възможности за персонализация на интерфейса ZenUI

ZenFone 2 притежава 13MP PixelMaster камера с бленда f/2.0 за снимки с висока резолюция, без забавяне на затвора. Режимът Low Light използва технология на сливане на пикселите, за да позволи заснемане на до 400% по-ярки снимки през нощта или в тъмна среда без използване на светкавица.

Камерата на ZenFone 2 притежава и режим Backlight (HDR) за ярки снимки, дори когато източникът на светлина се намира директно пред камерата – например за портрети пред залязващо слънце. За потребителите, които предпочитат сами да направят настройките за снимане, е предвиден режим Manual.

ZenFone 2 е снабден и с 5MP предна камера за селфи, която заснема пространство с широчина 85 градуса. Камерата поддържа също режим ZenUI Selfie Panorama, който позволява заснемане на група от приятели и околния пейзаж в полезрение 140 градуса.

Смартфонът разполага с вграден 4G/LTE модул за бърз трансфер на данни със скорост до 150Mbit/s, както и с безжичен модул 802.11ac Wi-Fi за стрийминг на видео и музика.

ZenFone 2 може да работи с две SIM карти и е оборудван с батерия 3000 mAh, която според твърденията на производителя, осигурява повече от целодневно използване с едно зареждане. Технологията за бързо зареждане пък дава възможност за достигане на 60% капацитет на батерията за 39 минути.

ZenFone 2 е наличен в пет цвята и дава широки възможности за персонализация на интерфейса ZenUI. Смартфонът се предлага в черен металик, наситено златисто, ледено сиво, бляскаво червено и керамично бяло, като са предвидени и специални калъфи за персонализация Transfusion и Illusion.

Новата версия на ZenUI има опростен и „по-умен” вид, стилен дизайн с използване на бяло поле за по-изчистен изглед, а информацията е поставена в центъра на екрана за по-прегледна употреба. Потребителят може да персонализира ZenFone 2 напълно, като промени темите, шрифтовете, иконите и други елементи.

Цените на Asus ZenFone 2 започват от 199 долара за версията с 2GB RAM/16GB ROM), без ДДС. Характеристиките, цената и наличността на моделите могат да се различават в отделните държави, уточнява производителят.

Коментари по темата: „ZenFone 2 добавя скорост и ергономичност”

добавете коментар...

  1. Asus_man

    “батерия 3000 mAh, която според твърденията на производителя, осигурява повече от целодневно използване с едно зареждане”, “Прави впечатление грациозният извит корпус, който се стеснява до 3,9 мм по краищата си.” – да го бяха направили поне 6 мм, че да има по-голяма батерия. С едно зареждане за едно денонощие си е направо ненужен продукт, макар че е с добри характеристики.

Коментар