Консорциум “Ай Би Ес Норма” започна ключов проект в администрацията

Консорциум „Ай Би Ес Норма" пристъпи към изпълнение на проекта за създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация в контекста на членството на страната в Европейския съюз. След като спечели обявената обществената поръчка, днес изпълнителят на проекта подписа договор с Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) със срок до 1 октомври 2008 година.
Стойността на договора възлиза на 795 000 лв. Целият проект, в рамките на програма ОПАК, е на стойност 1 212 000 лв., уточниха от МДААР.
Целите на проекта се свеждат до изграждане на политика за унификация на визията и представянето на българската администрация пред потребителите на услуги и пред нейните служители. На хората с увредено зрение и на чуждестранни граждани, които не ползват български език, трябва да бъде осигурен облекчен достъп до информацията, публикувана в интернет от държавната администрация.
Предстои разработване на софтуер за интернет портал на институционална идентичност на администрацията с публикувани стандарти, политики и разяснения на символиката и начините на прилагането им в различните комуникационни канали – електронна и печатна кореспонденция, електронни и печатни медии.
Порталът ще съдържа образци на документи и други материали, предназначени за ползване от потребителите от администрацията. Ще бъде интегриран и със системите на електронното правителство, както и със софтуера за транслитерация на българските собствени имена от кирилица на латиница.
Текущите интернет портали и уеб сайтове на администрацията ще се приведат в съответствие със стандартите за корпоративна идентичност, както и със стандартите за достъпност на информацията за хора с увредено зрение и за чуждестранни граждани, които не ползват български език.

Коментар