Функция SafeSwitch ще пази смартфоните

SafeSwitch вече е налице във флагманските мобилни процесори Snapdragon 810

SafeSwitch вече е налице във флагманските мобилни процесори Snapdragon 810

Нова технология на Qualcomm ще осигури надеждна защита на смартфоните в случай на кражба или ако бъдат загубени. SafeSwitch ще предотврати изтичането на лични данни и неупълномощеното използване на устройството.

SafeSwitch вече е налице във флагманските мобилни процесори Snapdragon 810. Преодоляването на защитата на смартфон с активирана функция SafeSwitch е практически невъзможно, твърди Qualcomm.

Програмата позволява отдалечено изтриване и възстановяване на личните данни на потребителя, промяна на парола, определяне на местоположение на загубеното устройство и блокиране.

SafeSwitch се активира още преди зареждане на операционната система, благодарение на което може да открие всеки опит за промяна на софтуера или инсталиране на вируси. При подобни опити се изисква PIN код и ако такъв не бъде въведен, апаратът става неизползваем.

Qualcomm предоставя на OEM партньорите си само инструменти за реализация на новата технология. Дали тя ще се появи в смартфоните с чип Snapdragon 810 зависи само от производителите.

Коментари по темата: „Функция SafeSwitch ще пази смартфоните”

добавете коментар...

  1. Иван

    Ами да Анончо чак сега ли разбра, че всички хора са подслушвани и наблюдавани през техните смартфони.

    Програмите за защита уж антивирус са най-шпионските инструменти масаво прилагани върху хората.

  2. Анон

    “отдалечено изтриване и възстановяване на личните данни на потребителя, промяна на парола, определяне на местоположение на загубеното устройство и блокиране” С тези си функции е по-скоро UnsafeSwitch. Всеки ще може да прави каквото си иска с телефонати от разстояние.

Коментар