Facebook ще подобрява мобилното видео

Facebook възнамерява да подобри мобилното видео с технология на QuickFire Networks

Мобилните потребители имат най-голям дял в гледането на видео в социалната мрежа Facebook

Facebook придоби стартъпа QuickFire Networks, който разработва алгоритъм за компресиране на видео без загуба на качество. Финансови параметри на сделката не се съобщават. Част от специалистите на QuickFire Networks, базирана в Калифорния, ще преминат на работа във Facebook.

Технологията за компресиране на видео намалява натоварването на сървъра и увеличава скоростта на зареждане на медийно съдържание, без да се налага разширяване на пропускателната способност на канала.

Неотдавна Facebook внедри функция за автоматично възпроизвеждане на видео клипове, които са качени в социалната мрежа. Компанията се похвали, че гледанията на видео в мрежата са превишили 1 милиард дневно, като 65% се падат на потребителите на мобилни устройства.

Благодарение на новия алгоритъм за управление на видео съдържанието, през 2014 година видеото в лентата на средностатистическия потребител на Facebook нарасна с 360%. Технологията на QuickFire Networks може да обезпечи по-плавно възпроизвеждане на съдържание на смартфони дори при бавен мобилен интернет.

Коментар