Polaroid търси бизнес на пазара за таблети

Polaroid L10 разчита на четириядрен процесор и 10-инчов дисплей

Polaroid L10 разчита на четириядрен процесор и 10-инчов дисплей

Производителят на фотокамери Polaroid даде сериозна заявка за участие на пазара за таблети. Компанията показа на CES 2015 в Лас Вегас две бюджетни устройства – Polaroid L7 и L10, както и смартфони.

Polaroid L7 е таблет със 7-инчов сензорен екран, докато Polaroid L10 предоставя 10-инчов дисплей. И двата модела разчитат на четириядрени „супербързи” процесори и работят под управление на операционна система Android 5.0 Lollipop.

Официалната информация за характеристиките на устройствата е оскъдна. Споменава се наличието на две камери, високоговорители, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, както и дълго време за автономна работа.

Резолюцията на дисплеите, типът на процесорите, обемът на паметта и други подробности не се съобщават от производителя. Цените са привлекателни – 7-инчовият модел Polaroid L7 струва $99,99, а големият 10-инчов Polaroid L10 ще се продава за $149,99.

Polaroid е поредният производител от сектора на фото-индустрията, който се насочва към бизнеса с таблети и смартфони. Kodak също се намесва на този пазар, като представи първите си мобилни устройства на CES 2015.

Продажбите на фотокамери вървят надолу, тъй като все повече потребители се възползват от вградените възможности на своите смартфони и таблети. Това подтиква компании като Polaroid да се насочат към мобилния пазар. И на миналогодишния CES 2014 фото-производителят изненада с таблет.

Коментар