Квантовите телевизори ще движат пазара

Трудностите с технологията OLED принудиха производителите на телевизори да търсят други иновации, с които да привлекат клиенти. Според анализаторите от DisplaySearch, тласък в развитието на ТВ индустрията ще дадат телевизорите с квантови точки (Quantum Dot, QD) и моделите с извити екрани.

Квантовите телевизори на Samsung бяха сред атракциите на CES 2015 в Лас Вегас (снимка: YonhapNews)

Квантовите телевизори на Samsung бяха сред атракциите на CES 2015 в Лас Вегас (снимка: YonhapNews)

QD телевизорите имат ултрависока резолюция (UHD или 4K) и подобрено цветопредаване, в резултат на което изображенията стават още по-реалистични. Очаква се тези предимства да провокират интереса на потребителите и продажбите на QD телевизори да растат бързо.

DisplaySearch прогнозира, че през настоящата година ще бъдат доставени на пазара 1,3 милиона QD телевизора. Към 2018 г. се очаква продажбите на подобни модели да достигнат 18,7 млн. броя.

Второто перспективно направление в бизнеса с телевизори са извитите екрани. По данни на DisplaySearch, през 2014 г. на световния пазар са доставени 1,8 млн. извити телевизори. Очаква се продажбите им да нараснат до 8,2 млн. броя към 2017 г.

Коментари по темата: „Квантовите телевизори ще движат пазара”

добавете коментар...

  1. Петкат

    Иван,по ограничен си от ограничениата на ТВ-тата (феиспалм)

  2. Иван

    Ще се окаже, че дори няма да има нужда от телевизор. Защо ми ТВ което хаби сами място, ограничено е като размер на екрана и т.н. като просто може да се ползва прожектор на стена или очила които да проектират изображенията направо в ретината на окото.

Коментар