Академията на Телерик прие 700 души за новия сезон

Шестият сезон на образователната инициатива на Telerik се финансира изцяло от компанията

Шестият сезон на образователната инициатива на Telerik се финансира изцяло от компанията

Близо 700 души ще се обучават присъствено в „Софтуерната академия на Телерик” през следващите 14 месеца. Шестият сезон на образователната инициатива е изцяло финансиран от Telerik, съобщиха от компанията.

Резултатите от проучване сред преминалите успешно поне две-трети от учебната програма през 2012-2013 г. показват, че 97% от бившите курсисти днес работят в софтуерната индустрия. Почти половината намират работа още докато се обучават в академията на Телерик или само в рамките на месец след края на програмата.

Стартовото възнаграждение на повечето курсисти надхвърля средното за страната заплащане, като при над 60% от тях началната заплата е между 1000 и 1500 лв. Освен това, само в рамките на година курсистите получават средно 30% увеличение на възнагражденията си и заемат позиции на ниво „Regular” или по-високо.

100% от участниците в проучването посочват „Софтуерната академия на Телерик” като фактор, допринесъл за успешната им професионална реализация.

„Възможността да се развиват постоянно, да създават иновативни продукти и разработват приложения, които се използват в глобален мащаб, са само част от факторите, които превръщат софтуерното инженерство в една от най-интересните и динамични професии”, коментира Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации” в Progress Software (американската компания, която придоби Telerik).

В новия сезон на софтуерната академия курсистите ще усвоят основни концепции в програмирането и актуални технологии, докато работят в екип и трупат практически опит. След успешно завършване те ще разполагат с необходимите умения да започнат работа в направления като разработка на уеб приложения, разработка на мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера и други аналогични области.

Всички желаещи да се обучават в „Софтуерната академия на Телерик”, които не са успели да се запишат в програмата, могат да следят индивидуални онлайн курсове на инициативата. Предишни познания в областта на разработката на софтуер не се изискват.

Коментари по темата: „Академията на Телерик прие 700 души за новия сезон”

добавете коментар...

  1. Бай Иван

    Драгомире, бил ли си на курс в Телерик, за да говориш такива неща? Мога да кажа, че лекторите са повече от един, залите имат техническа поддръжка, компютрите в тях със сигурност харчат доста ток (много от учащите също си носят компютри). Носят се слухове, че управителите са имали проблеми с предишните американски собственици заради академията, понеже американците са я смятали за ненужен разход. От друга страна в академията учат доста студенти от ФМИ и ТУ, което позволява на Телерик да намира и наема най-добрите млади кадри в страната. Младите програмисти се обвързват с няколко годишен договор. Заплатата им не ми е известна.

  2. Драгомир

    “Уловката” е заплатата, която не е много висока. Голяма част от въпросните фирми, където след това ще започнеш работа вероятно спонсорират Телерик за да провежда курса. В резултат те успяват в последствие да си назначат работници (програмисти). А издръжката на един обучаван е наистина ниска (малко ток + 1/100-на от заплатата на лектора – жълти стотинки на човек за лекция).

  3. анонимен

    Аз също участвах в академията и успях да натрупам знания и малко опит. Но не мога да кажа, че ти дава абсолютно всичко необходимо, ако решиш да започнеш на junior позиция.

  4. Sir EFO

    Няма уловка, просто случайни хора не завършват!

  5. Жана

    И къде е уловката?

  6. Junior

    Аз потвърждавам написаното.
    Преквалифицирах се от икономика към IT след 2 години във финансова институция и изкарах академията присъствено (сезон 2013-2014). Приключихме края на ноември, като искам да кажа че не съм бил от добрите (имаше хора, които бяха много напред с материала) и от 2 седмици вече работя като junior android dev със заплата 1000лв. чисто (реално имам точно един месец между завършването на академията и започването на работа и то декемви). Повечето хора, които познавам от академията също си намериха работа (да не казвам всички).
    Много съм благодарен на Телерик и им пожелавам само успех – дават ти знанията а какво правиш с тях сам си решаваш.

  7. Хм

    QA и как стигна до този извод, при условие, че над 90 % са интервюираните след като са завършили къде работят. Ти да не би да си ясновидец или имаш свое собствено проучване . Дай доводи защо мислиш така , при условие че програмист е ТОП 1 сред най търсените професии в цял свят.Или просто така си мислиш нещо , че чак го и гарантираш!! Пфф

  8. QA

    Статистиката не е вярна! Гарантирам, че много по-голям процент не работят в ИТ бранша. Дори 97% от успешно завършилите не работят в бранша. Множеството на бившите включва и неуспешно завършилите.

Коментар