Тест: Vista е по-бърза на Mac, отколкото на РС

Операционната система Vista работи по-бързо на епълските Mac компютри, отколкото на РС. Изненадващият резултат е получен при тестове с аналогични конфигурации на двете платформи, данни от които са публикувани на сайта Popular Mechanics.
За целите на експеримента Vista е изпълнявана като виртуална машина под OS X Leopard с помощта на софтуера Boot Camp. Експертите на Popular Mechanics коментират, че резултатите от теста потвърждават разпространеното мнение за по-високата производителност на епълските компютри спрямо аналогичните РС платформи.
Тестовете са извършени с десктопи и мобилни машини. Цената на лаптопите Asus M51sr и MacBook е била еднаква, а РС системата Gateway One дори с 300 долара по-скъпа от iMac. Така потребителите биха могли да си купят епълски компютър и лиценз на Vista и след като ъпгрейднат твърдия диск до капацитета на този от Gateway, пак системата да им излезе със 100 долара по-евтино.
В сравненията на Mac и PC с техните си операционни системи, OS X Leopard изпреварва Vista практически във всичко – скорост на зареждане и изключване, време за стартиране на приложенията и тестове за производителност. Само при някои приложения времето за зареждане под Leopard е превишавало това под Vista, но след това програмите са работели по-бързо на Mac компютъра.
Изненадващо обаче в теста за дружелюбност епълската OS X Leopard не е получила сериозно предимство спрямо Vista. Удобството и интуитивността на двете системи имат приблизително еднакви оценки, с минимален превес на OS X.

по темата: „Тест: Vista е по-бърза на Mac, отколкото на РС”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    We even tested Vista on the Macs using Apple’s platform-switching Boot Camp software—and found that both Apple computers ran Vista faster than our PCs did.

    Published in the May 2008 issue

  2. TechNews.bg

    моля оправете си новината. BootCamp емулира единствено биос-а на компа, за да зареди машината. Освен това новината е от преди поне 4 месеца; дори имаше клипчета на apple по въпроса.

  3. TechNews.bg

    A kaто махнеме и 500$ за вистата то без пари излиза щото на Мас-а ос-а му върви безплатно с хардуера+мени програмс.

  4. TechNews.bg

    Първо: работи по-бързо и то в режим на ЕМУЛАЦИЯ!

    Второ: това се знае отдавна. Преди няколко месеца на витрината на италиянски магазин за продажба на пц с виста беше зареден Макбук.

    Трето: виста е едно нашарено хр, но куцо.

    Четвърто: Изненадващо обаче в теста за дружелюбност епълската OS X Leopard не е получила сериозно предимство спрямо Vista.

    Да не би да са го тествали в джаркомпс.
    хахахахаохохохо

Коментар