Мобилен комплект мери крачки и пулс

Мобилен комплект за любителите на спорта лансираха Samsung и Adidas. Системата miCoach изчислява и събира в режим на реално време индивидуални физически данни на спортния фен, обработва ги и ги използва за създаване на програма за тренировки, съответстваща на нивото на физическа подготовка на потребителя.

miCoach е съчетание на музикален телефон, новаторски спортни обувки и дрехи, а също и на спомагателни средства като крачкомер, монитор за измерване на пулса и специализиран интерактивен уеб портал.
Крачкомерът представлява миниатюрен датчик, които се държи в специален джоб на miCoach. Той измерва дължината на всяка крачка, скоростта и разстоянието и предава тези данни на телефона. В този момент датчикът на сърдечната дейност, който се закрепва на гърдите на спортуващия, предава на телефона данни за пулса.
Включването на датчика и преносът на информацията се извършват с помощта на безжична връзка. Самият телефон се закрепва надеждно на рамото на активно спортуващия чрез специална еластична каишка.
Моделът Samsung-Adidas F110 е във формата на слайдер и се отличава с компактност, неголяма маса и стилен дизайн. За разлика от функциите на тренера, електронната джаджа предлага и широки мултимедийни възможности.
Устройството е снабдено с екран с разделителна способност 176х220 точки, 2-мегапикселова фотокамера, Bluetooth, FM тунер и mp3 плейър. Апаратът работи в мрежи GSM850/900/1800/1900 MHz и поддържа протокол за пренос на данни GPRS/EDGE.

Коментар