Apple съди Ericsson заради LTE таксите

Apple претендира, че таксите за ползване на LTE технологии от Ericsson са твърде скъпи

Apple претендира, че LTE таксите, които иска Ericsson, са твърде високи

Apple подаде съдебен иск в Калифорния срещу Ericsson, след като двете компании не успяха да постигнат споразумение за таксите за ползване на безжичната технология LTE в iPhone и iPad.

Претенцията на Apple е, че Ericsson иска твърде високи такси за LTE патентите си, които са основополагащи при реализация на конкретни технологии в мобилната индустрия, предаде Ройтерс.

Според адвокатите на Apple, не е редно Ericsson да изчислява таксите като процент от цените на смартфоните и таблетите. Вместо това шведската компания трябвало да определя таксите на базата на цените на процесорите.

Ericsson притежава най-обширното портфолио за LTE патенти. Компанията е един от пионерите на пазара за телефони, но през 2012 г. продаде мобилния си бизнес на японската корпорация Sony, с която имаше съвместно предприятие.

Коментари по темата: „Apple съди Ericsson заради LTE таксите”

добавете коментар...

  1. :-)

    Когато дадена технология стане стандарт, не е хубаво да изнудваш. Колко плеъра за иОС поддържат АС3? Познайте защо. Това по кометарите дотук.
    Иначе по самата статия изглежда, че Епъл имат право. Един от малкото случаи да се съглася с тяхно “искане”.

  2. лесно е

    Съгласен съм! 🙂

  3. mhm

    А шибаняците алчни от огризките могат да искат за скапания си телефон майка си и баща си, обаче да платят на хората които са измислили технологията им се вижда скъпо. Ми да си измислят те тяхна си технология, нали са много велики!

Коментар