Vista ще се доработва, призна Microsoft

Операционната система Vista подлежи на доработка, става ясно от изявление на изпълнителния директор на Microsoft Стив Болмър, цитирано от Seattle Post Intelligencer.
Усилията на разработчците ще бъдат насочени към подобрение на производителността на Vista и съвместимостта с други продукти. Ще се доработва и системата за управление на захранването на мобилните компютри.
Vista ще остане голяма по обем система, спрямо своя предшественик – Windows XP, подчертава Болмър. На програмистите на Microsoft не се отдало да съкратят размера на системата, разкрива корпоративният CEO.
През юни Microsoft ще прекрати продажбите на Windows XP през магазинната мрежа. Компанията обаче ше продължи да доставя системата за специфични приложения, например като предварително инсталирана ОС в евтините и ултрамалки лаптопи, ориентирани към развиващите се пазари.
Microsoft вече няма да допуска дълги периоди между появата на две поредни операционни системи, както това се случи с XP и Vista, които излязоха на 5 години една от друга. Следващата клиентска операционна система Windows 7 се очаква на пазара не по-късно от 2010 година, обещава Стив Болмър.

Коментар