„Две в едно” устройствата стават хит тази година

Нов референтен дизайн на Intel ще осигури голямо разнообразие от „две в едно” устройства на достъпни цени

Нов референтен дизайн на Intel ще осигури голямо разнообразие от „две в едно” устройства на достъпни цени

Портативни „две в едно” устройства с 12,5-инчови екрани ще станат хит на пазара през настоящата година, прогнозира тайванското издание digitimes.com, позовавайки се на източници от индустрията.

Тласък на продажбите ще даде Intel, който вече е предложил референтен дизайн за 12,5-инчови „2-в-1” устройства, съчетаващи ноутбук и таблет, на цени в диапазона 349-399 долара.

Водещи производители на компютри, сред които Acer и Asus, отчитат спад в търсенето на хибридни компютри „две в едно” с диагонал на дисплея около 10 инча. За да съживят интереса към тази категория устройства, производителите започват да разработват модели с 12,5-инчови екрани на базата на процесори Intel Atom, Celeron и Pentium, с очаквани цени до $399.

В същото време цените на моделите с процесори от ново поколение Core M (платформа Broadwell) гонят $699. Референтният дизайн на Intel за 12,5-инчови устройства допуска използване на чипове Core от пето поколение, така че се очаква поевтиняване в тази категория.

Благодарение на конструктивните си особености, компютрите „2-в-1” (наричани още хибриди и трансформъри) могат да се използват като традиционен лаптоп или таблет със сензорен вход. Подобни устройства са налични в асортиментите на всички водещи производители.

През настоящата година компаниите ще продължат да експериментират с необичайни начини за закрепване на дисплея към клавиатурата, прогнозират анализаторите.

Коментар