Сигурни флаш драйвове носят цялата работна среда

Два нови флаш драйва на компанията MXI позволяват на потребителите да носят на тях операционната система заедно с пълнофункционална работна среда. Устройствата Stealth MXP и Stealth MXP Passport идват с капацитет 8 GB и биометричен сензор за пръстови отпечатъци за сигурен достъп до данните.
И двата драйва са поместени в метален или пластмасов корпуси с плъзгащ се механизъм за защита на биометричния сензор. Технологията FIPS 140-2 Level 2 възпрепятства достъпа до данните, ако флаш устройтвото попадне в чужди ръце в резултат на загуба или кражба.
Фамилията Stealth MXP включва също модели с капацитет 512MB, 1GB, 2GB и 4GB. Предвид високата им сигурност, устройствата са предназначени за правителствени  агенции и други организации, работещи с конфиденциална информация и персонални данни.
Според доклад на MXI, загубите от кражба на персонални данни от мобилни устройства възлизат на над $2,3 милиарда и засягат най-вече правителствения сектор. Устройства, като тези предлагани от компанията, гарантират по-сигурно съхранение и пренасяне на критичните данни.

Коментар