Устройство прихваща текста от клавиатурата

Цената на KeySweеper варира от 10 до 80 долара, в зависимост от изпълняваните функции, уточнява неговият създател – Семи Кемкар

Цената на KeySweеper варира от 10 до 80 долара, в зависимост от изпълняваните функции, уточнява неговият създател – Сами Камкар

Технологиите за шпионаж несъмнено са по-напреднали, отколкото предполагат редовите потребители на компютри и интернет. Опасността да бъдем следени докато пишем текст на клавиатурата или сърфираме в мрежата е реална – средствата за тази цел съществуват отдавна, а още по-лошата новина е, че непрекъснато се усъвършенстват.

Ново попълнение в арсенала на шпионите е една малка джаджа, която прихваща текста, въвеждан с безжични клавиатури. Устройството, създадено от автора на вируса Samy – Сами Камкар, се нарича Key Sweeper.

На външен вид то прилича на зарядно за смартфон, а списъкът от операции, които може да изпълнява, включва: прихващане на текст, въвеждан с безжична клавиатура; изпращане на текста към смартфон на хакера или съхранението му в паметта; предаване на текста към друго устройство; разпознаване на последователност от символи и прихващане само на текста, който потребителят въвежда след тях.

KeySweeper има и едно ограничение – работи изключително с клавиатури на Microsoft. По информация от компанията, устройството е ефективно с клавиатури, произведени до юли 2011 г.

В зависимост от изпълняваните функции, цената на KeySweеper варира от 10 до 80 долара, уточнява неговият създател. Ако клиентът желае текстът да се предава към смартфон, ще трябва да плати 45 долара повече, казва разработчикът.

Коментар