Японски робот дава опасна мощ на човека

Водачът на тази страховита машина може да я управлява лесно с ръцете си, като завърта тялото й, повдига и спуска кабината на желаната височина

Водачът на тази страховита машина може да я управлява лесно с ръцете си, като завърта тялото й, повдига и спуска кабината на желаната височина

Бойните роботи-чудовища от фантастичните филми стават реалност. Кой друг, ако не японците имат водеща роля за появата на подобни машини, управлявани от хора. В онлайн магазина Amazon вече се продава роботизиран костюм (екзоскелет) за сумата от един милион долара, който дава невиждана мощ на човека.

Kuratas беше представен през 2012 г. и мнозина го възприемаха като шега, но ето, че сега комерсиален вариант на робота излиза на пазара. Конструкцията позволява на човек да се придвижва, въоръжен с тежки картечници, подобно на герой от научно-фантастичен филм.

Водачът на тази страховита машина може да я управлява лесно с ръцете си, като завърта тялото й, повдига и спуска кабината на желаната височина. Роботът се движи със скорост до 10 километра в час, използвайки дизелово гориво.

В базовата си конфигурация Kuratas представлява по-скоро необикновено транспортно средство, отколкото машина за убиване, тъй като в нея не влизат роботизирани ръце и оръжия.

Но Kuratas може да стане страховита машина, когато към конструкцията бъдат добавени нови модули и оръжия. Така например, по време на демонстрацията японците показаха как пилотът активира картечницата само с усмивка.

Коментари по темата: „Японски робот дава опасна мощ на човека”

добавете коментар...

  1. Ivan S

    С един мангал, “кози крак” и чук ще е за скрап след 5 минути.Или с канго- чук,секач и манго.

  2. До Rado

    “http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2914144/Buy-Iron-Man-robo-suit-Amazon-selling-13ft-exoskeleton-ONE-MILLION-dollars.html”

  3. Rado

    Дайте някакъв линк до това видео, за което говорите в статията ???

  4. sadsa

    китайците щом това го показват публично представете си вече какви роботи имат по мощни от този а може би вече имат цяла армия от роботи а ако нахлуят в някоя държава просто не ми се мисли

  5. georgi

    Vlizas s taq masina v parlamenta i kato gi zapukas udri udri u glavite santavi.Edin deputat i ministar da ne ostane 4itav.

  6. читател

    По принцип това е голяма роботизирана играчка. Оръжията не са истински.

  7. KUwERi

    Двеста такива, бронирани подобаващо и си чук. Само трябва да им измислят противоснарядна система. 😀 😀

  8. ;)

    Е що екзоскелет? Този който е вътре не е ли седнал?

Коментар