Apple може да добави стилус към iPad

Очакваният голям таблет на Apple вероятно ще се предлага с допълнителен стилус

Очакваният голям таблет на Apple вероятно ще се предлага с допълнителен стилус

Следващият таблет на Apple, известен засега като iPad Pro, може да има стилус, прогнозира анализаторът Мин-Чи Куо от KGI Securities.

Предполага се, че по този начин Apple ще отговори на изискванията на професионалисти от бизнес сегмента и творческите специалности.

В някои случаи писалката е по-удобна от пръстите или мишката. Освен това цифровото перо на Apple ще улесни потребителите при боравене с уголемения iPad Pro, отбелязва Мин-Чи Куо.

От друга, ако се доставя като допълнителен аксесоар към комплекта на iPad, стилусът ще оскъпи покупката и това ще отблъсне някои потребители. Ето защо, KGI Securities очаква писалката да се предлага отделно, без да оскъпява цената на самия таблет.

Твърди се също така, че стилусът ще се зарежда през интерфейса Lightning и, че първият модел на iPad Pro няма да включва нито акселерометър, нито жироскоп. Apple обаче многократно е подчертавала негативното си отношение към стилуса – приживе Стив Джобк определяше писалката като безполезна, така че добавянето на подобно устройство към iPad би било изненада.

Коментар