Големите компании възприемат Oracle 11g

Големи организации от цял свят вече са въвели в работния си процес последната система за управление на бази данни на Oracle – Database 11g. Сред потребители като Melbourne Health (Австралия), Northern California Power Agency (САЩ) и RTL Франция се нарежда операторът Мобилтел, съобщиха от Oracle България.
„Oracle Database 11g помага на организациите ефективно да управляват корпоративната информация, да анализират по-добре дейността си и бързо да се приспособят към все по-променящата се конкурентна среда”, заяви Уилям Харди, вицепрезидент в Oracle.
Новата версия на системата за управление на бази данни предлага над 400 фунционалности за справяне с ежедневни предизвикателства като бързото нарастване обема на данните и управление на промените в компанията. 11g предоставя разширени възможности за клъстеризация, автоматизация на центровете за обработка на данните и за управление на работното натоварване.
Мобилтел, който обслужва милиони абонати в България, въведе 11g под Linux през август миналата година.
“С мрежовите възможности на Oracle Database 11g консолидирахме няколко бази данни, за да работим с различни работни потоци в грид среда”, заяви Пламен Зюмбюлев, шеф на отдела за администриране на базите данни в Мобилтел. 
Една от големите здравни организации в Австралия, Melbourne Health предоставя здравни услуги за интензивно, полуинтензивно лечение и клинични програми. Здравната организация използва в работна среда Oracle Database 11g в Windows.
“Oracle Database 11g предоставя нови и подобрени възможности за управление на неструктурирани данни”, казва Наоми Рафаел, главен администратор база данни в Melbourne Health/BioGrid. “Очакваме да се възползваме от съхранението на медицински снимки, по-доброто компресиране на данни и възможностите за криптиране на данни, които Oracle Database 11g предлага, за да управляваме и да съхраняваме по-добре данните от клиничните изследвания”, допълва Наоми Рафаел.
RTL, водеща радио мрежа на Франция, пусна нова версия на сайта www.rtl.fr с богато аудио и видео съдържание, като вече предлага и възможност на посетителите да търсят по ключови думи, за да откриват бързо желаните новини, анализи и др. RTL разчита на Oracle Database 11g и Oracle Real Application Clusters, работещи върху Sun Solaris, които гарантират, че 1.2 милиона посетители на месец ще имат незабавен достъп до сайта.

Коментар