LibreOffice Viewеr – наличен и във версия за Android

LibreOffice Viewer позволява достъп от мобилни устройства до файлове във формат ODF

LibreOffice Viewer позволява достъп от мобилни устройства до файлове във формат ODF

Бета версия на мобилното приложение LibreOffice Viewer вече е налично за сваляне от онлайн магазина Google Play Store. Потребителите на Android смартфони и таблети получават достъп до файлове във формат ODF (Open Document Format), съобщиха от разработчика на отворения офис пакет – The Document Foundation (TDF).

Приложението, създадено от Collabora, борави с текстови документи, базови презентации и електронни таблици, а работа с по-сложни презентации се предвижда в бъдещите версии.

С пускането на подобно приложение, TDF отговаря на нуждите на потребителите, които работят с ODF файлове в движение. Те ще могат също така да четат документи във формати от други пакети, вкл. Microsoft Office.

LibreOffice Viewer е първото от серия мобилни приложения, посочват от TDF. Екипът приканва компании и организации да участват в процеса на разработка, като се присъединят към общността на LibreOffice.

Проектът с отворен код LibreOffice се развива като алтернатива на Microsoft Office. В него са включени основни приложения за офис продуктивност като текстообработка, електронни таблици и презентации. Пакетът е достъпен за сваляне и ползване напълно безплатно.

Даунлоуд: LibreOffice Viewer за Android

Коментар