Нов BitDefender Enterprise Manager

01/08/2006 – Action Global Communications Bulgaria
Нов BitDefender Enterprise Manager
BitDefender представи BitDefender Enterprise Manager, следващото поколение в решенията за управление на сигурността. Продуктът може да бъде изтеглен непосредствено от уеб сайта на BitDefender като ъпгрейд на вече инсталиран продукт или като част интегрирано решение за защита. Благодарение на  новите характеристики за ъпдейт на BitDefender Enterprise Manager, ентърпрайз сървърът, ъпдейт сървърът, самият продукт, както и многобройните антивирусни решения, инсталирани на клиентски компютри, могат да се актуализират, без да е необходима допълнителна човешка намеса. 
С новите разработки на Enterprise Manager продуктът може да бъде инсталиран едновременно на множество машини в мрежата, като инсталацията е вече значително облекчена.
Конзолата за управление предлага и много допълнителни приложения, които ще помогнат на администраторите да управляват различни мрежови задачи: създаден е нов инструмент, който подпомага прехвърлянето на BitDefender клиентски компютър към различните ентърпрайз сървъри; прозорецът за състоянието на антивирусната програма предлага по-добра видимост за антивирусния статус на клиентите на сървъра. Най-важният елемент е предлаганата система за автоматичен импорт и експорт на настройките на продукта, което опростява архивирането и процесите на пренос.
„Преди всичко, ние се убедихме, че BitDefender Enterprise Manager може да поеме колкото е възможно повече от работата на администратора, като опростява или напълно автоматизира множество процеси от управлението на защитата. Този продукт прилага на практика много уроци, които научихме от нашите клиенти и затова сме сигурни, че той ще бъде добре приет,” обобщава Адриан Петрисор, продуктов мениджър на BitDefender.
BitDefender е водещ световен доставчик на решения за сигурност, задоволяващи изискванията за защита в съвременната компютърна среда. Компанията предлага едни от най-бързите и най-ефективни серии от защитен софтуер, създавайки нови стандарти за защита, навременно откриване и премахване на заплахи. BitDefender е доставчик на продукти и услуги на над 41 милиона домашни и корпоративни потребители в повече от 100 държави. BitDefender има свои офиси в САЩ, Великобритания, Германия, Испания и Румъния.
Повече информация за BitDefender ще намерите на: http://www.bitdefender.com.

Коментар