HP въвежда тонер касети за различни нужди

Три нови LaserJet тонер касети ще отговорят на различните нужди от печат на потребителите, съобщи HP.
Касети "А” за стандартен обем печат са разработени за последователни резултати, т.е. непрекъснат безпроблемен печат. Касети "X” пък ще се използват за печат в големи обеми и ще се заменят по-рядко, за да се пестят време и средства.
Двойните касети “XD” са предназначени за особено големи обеми печат. Пакетът включва две касети X с висок капацитет, които се предлагат на по-ниска цена от тази на закупените поотделно. Оригиналните HP LaserJet Dual Packs касети осигуряват по-ниски разходи на страница за печат в големи обеми.
Тонер касетите HP са съобразени със специфичните производствени възможности на отделните НР принтери.
Потребителите обикновено се интересуват за броя страници, които могат да отпечатат, посочват от HP. За касетите “X” компанията е изчислила, че потребителите могат да намалят разходите си на страница до 20% и да отпечатат до два пъти повече страници, в сравнение със стандартната касета “A”.
При двойните касети HP “XD” намалението на разходите на страница е до 30%, като потребителите могат да отпечатат до три пъти повече страници, в сравнение със стандартната касета „А”.
За да подпомогнат потребителите в избора, тонер касетите вече ще се отличават с ленти в различен цвят. HP “A” ще са със синя лента, а касетите „X” и „XD” ще са със светлозелена лента.
Информациите за разхода на страница и за капацитета няма да бъдат отбелязани на опаковката, но информация за тях е достъпна на адрес www.hp.com/go/learnaboutsupplies.

Коментар