Приключи оспорван кръг от турнир по програмиране

С равен брой точки финишираха първите четирима състезатели в шестия кръг от частния конкурс по програмиране на Мусала Софт и PC Magazine Bulgaria, проведен със съдействието на Българската асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС).

За победител журито избра Момчил Томов, ученик 11-ти клас в Математическата гимназия „Гео Милев” в град Плевен. Той печели кръг от конкурса за първи път, уточниха организаторите на проявата.

Момчил се занимава с програмиране от пети клас и тази година се класира втори на Националната олимпиада по информатика. Така той успя да влезе в разширения национален отбор по информатика и има реални шансове да се класира сред четиримата представители на отбора, който през 2008 ще представи страната ни на Балканиадата и на Международната олимпиада по информатика.

На второ, трето и четвърто място в класирането на конкурса застанаха съответно Веселин Георгиев, Господин Бодуров и Иван Тодоров. На 9 май е финалният присъствен кръг от конкурса, който ще бъде проведен под патронажа на президента Георги Първанов.

Коментар