Apple прекрати продажбите на техника в Крим

Продуктите на Apple стават забранена за продажби стока в Крим от 1 февруари тази година. Инициатор на забраната е самата компания, която вече е изпратила писма до партньорите си на полуострова да прекратят продажбите на нейни продукти, съобщиха руски медии.

Писмото, изпратено до ритейлъри и дистрибутори, бе публикувано от анализатора Елдар Муртазин

Писмото, изпратено до ритейлъри и дистрибутори, бе публикувано от анализатора Елдар Муртазин

Apple се позовава на санкциите, които САЩ наложи на Русия, вкл. на Крим, който вече е част от федерацията, на 19 декември миналата година. Освен да не продават техника с марката на Apple, от партньрите на американската компания се изисква също така да не оказват услуги, свързани с нейни продукти.

Писмото е изпратено до ритейлъри и дистрибутори, твърди анализаторът от Mobile Research Group Елдар Муртазин, който е публикувал и копие от съобщението в блога си в Twitter. Миналата седмица един от разработчиците на Apple в Крим също публикува писмо от Apple, което го уведомява за прекратяване на партньорството.

В Крим има магазини за техника на Apple, принадлежащи на компании от Краснодар и Ростов на Дон. Сега те нямат възможност да продават легално продуктите на американския производител.

Същевременно, Apple блокира достъпа до портала за разработчици developer.apple.com, като настоя партньорите й да престанат да ползват нейния софтуер и да унищожат всички материали, които са използвали в работата си.

Коментари по темата: „Apple прекрати продажбите на техника в Крим”

добавете коментар...

  1. @_@

    До пънченценцето:

    Аз лично много добре чета какво пише в статията. А, ти да не би да си ги чел тия санкции, че знаеш какво пише там? Колко точно е вероятно Apple да не изпълняват държавни директиви? Щом ограничават продажбите само за Крим, значи най-вероятно само това се очаква от тях.

    Чудите се как да изкривите фактите, че да излязат точно Apple виновни. Дайте направо да обявим, че Кук е подписал указа за санкциите, и да не се разправяме повече, а?

    Относно комплексарщината единствено мога да коментирам, че всеки е склонен обвинява и да приписва на другите собствените си слабости и недъзи. Та, псувайте си, показвате колко струвате 😀

  2. към @_@-ченцето

    То в статията пише: “Apple се позовава на санкциите, които САЩ наложи на Русия, вкл. на Крим”. Ама кой ти чете.

    След като САЩ налагат санкции на Русия (забележете не САМО на Крим), то Apple трябва да спре продажбите в цяла Русия. Това трябва да направят Apple!!! Ама не го правят, че бая пари ще загубят…

  3. Уруд

    Ебаси кефа !!! Голема работа ке си легнат с чорапите че не могат да си купят умрелите нахапани ябълки !!

  4. :)

    Това какви мизерници са Епъл и колко смешни и комплексарски са продуктите им е една тема.
    Тук обаче става дума за санкции на държавно ниво 🙂

    Аз лично не виждам защо Епъл трябва да доставя в Крим – какво е това?
    Това е Косово на Украйна. Целият свят не го признава освен руската мечка.

  5. @_@

    Чичи радо, ти в кой век живееш, бе, момче? Джобс се върна в компанията, направи ги най-успешните, че и почина. Ти си още в 1985-та 😀

    А, относно продуктите им, и защо аз и много хора ги ползваме, можем доста да говорим. Просто няма смисъл, щото сте си седнали на ушите с малоумния Windows и недъгавия Linux Desktop (ядрото и част от библиотеките са супер, най-добрите в момента от всички OS, но GUI са боклук).

  6. Rado

    Апъл не са това, за което се представят и това, което станаха след като изгониха Джобс, просто върха на айсберга!
    Там е пълно с лицемери и мизерници и стоката им е преоценана. Единственото, за което им казвам евала е качеството на картината на техните дисплеи, което в скоро време също няма да е фактор.
    Много ги съжалявам и собствениците на техна техника, тъй като се обвързват само с техните продукти и за всичко, което става трябва да си плащаш.

    Според мен няма по-хубаво от това те да си спрат продажбите в Крим !

  7. До Драгомир

    Драгомир-е, ами недей купува, занимава, интересува от Apple и въобще (може би) с производители от САЩ. Насочи се към други честни и НЕлицемерни и НЕжалки производители, които удовлетворяват твоите морални критерии. Остави нас останалите да купуваме продуктите на тази лицемерна компания и всички ще са доволни. Нито ние ще ти четем глупостите, нито ти ще се ядосваш, нали?

  8. @_@

    дръгомирчо, да ти е хрумвало, че ограниченията идват от по-високо равнище? Санкциите са наложени от правителството на САЩ, не от борда на директорите на Apple. Сещаш ли се разликата?

  9. Драгомир

    И защо само за Крим, а не цяла Русия? Apple направо са жалки с лицемерието си…

Коментар