Четири нови бранда представи КОМПЮТЪР 2000 България

С голям интерес от страна на IT експерти и мениджъри от правителствени и корпопративни организациии премина националната конференция „Решения за защита и управление на информацията”, организирана на 22 януари в София Хотел Балкан от дистрибутора КОМПЮТЪР 2000 България. Конференцията беше организирана със съдействието на Министерството на транспорта, ИТ и съобщенията (МТИТС) и Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” (ИА ЕСМИС), както и с медийното партньорство на БНТ1, TechNews.bg, ICT Media и SagaTechnology.

Националната конференция „Решения за защита и управление на информацията” премина при голям интерес в София Хотел Балкан

Националната конференция „Решения за защита и управление на информацията” премина при голям интерес в София Хотел Балкан

Анелия Костадинова – управител на КОМПЮТЪР 2000 България, откри конференцията като благодари на присъстващите и направи кратко представяне на гостуващите лектори и брандове. Стратегията на дистрибутора е разширяване на портфолиото с нови взаимодопълващи се решения за сигурност на информацията и постепенното разрастване на бизнеса в региона. КОМПЮТЪР 2000 България разпространява своите решения не само на родния пазар, но също така и в Македония, а отскоро – в Албания и Косово.

Красимир Симонски, изпълнителен директор на ИА ЕСМИС и Васил Грънчаров, директор на CERT Bulgaria (Националниятцентър за реакция при инциденти във връзка с информационната сигурност) говориха за прогресивно растящата опасност от киберпрестъпления и неоторизиран достъп до класифицирана информация, като представиха статистика за броя на извършените атаки през 2014г.

За първи път в България като специален гост на конференцията беше Вим ван Кампен, вицепрезидент на INTEL Security/McAfee за Северна и Източна Европа. Неговата презентация беше фокусирана върху социалния инженеринг и методите за провокиране на потребителите. „Целта на създателя на атаката е да накара отделния потребител да извърши едно просто действие – примерно да кликне върху един линк. Така в крайна сметка всяка съвременна кибератака започва „на върха на пръстите ни” – подчерта Вим ван Кампен и посочи психологическите механизми за подвеждане. Тамаш Барна, инженер в INTEL Security направи демонстрация на подхода на компанията по отношение защитата от най-новите заплахи. McAfee, вече част от INTEL SECURITY, е най-големият производител на доказани решения за информационна сигурност в момента, с най-обширното портфолио, обхващащо защитата на системите, на мрежите и на мобилните устройства.

Ким Хареструп от WEBROOT направи презентация, наблягаща на иновативния подход, използван в техните решения. WEBROOT SECURE ANYWHERE е революционен софтуер за антивирусна защита и сигурност за разнообразни системи, която не използва дефиниции (signatures) за разпознаване на зловреден код, притежава най-малкия и бърз агент, използвайки минимално количество системни ресурси.

Кристоф Халгас презентира решенията на SPAMTITAN, отговарящи за сигурността при работа с електронна поща, както и WEBTITAN, продукт на същата компания, засягащ сигурността при използването на уеб услуги и приложения. SPAMTITAN предлага най-добрата защита на пазара в блокирането на текстово и графично-базиран спам с успеваемост от над 99.9%, идентифицирането и блокирането на фишинг съобщения, съобщения от ботнет мрежи и зловредни URL адреси в email среди.

Иля Сотников от NETWRIX CORPORATION успя да привлече интереса на присъстващите със своя находчив начин на презентиране. NETWRIX CORPORATION е софтуерна компания, която предлага решения за одит на промените в критичните системи на ИТ инфраструктурата – цялостен одит на това кой, какво, къде и кога е променял в системата. Иновативните решения NETWRIX покриват широк спектър от платформи, устройства и приложения, използвани в индустриалните сектори.

Павел Давидек от WHEEL Systems представи тяхната продуктова линия FUDO и презентира някои от уникалните предимства на техните решения. WHEEL SYSTEMS е софтуерна компания, специализирана в управлението на оторизацията и автентификацията на потребителя, както и мониторинг на достъпа до корпоративните мрежи. WHEEL е лидер при решенията за мобилна автентификация в Централна и Източна Европа и е една от малкото компании, осигуряваща комплексни решения за наблюдение и запис на сесии с отдалечен достъп.

Освен множеството интересни презентации от всички вендори, на конференцията бяха демонстрирани разнообразни решения, което беше посрещнато с голям интерес от участниците.