Вече са известни номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ 2014”

bait_awardsДо крайния срок за регистрация 12.01.2015 г. бяха подадени 130 кандидатури от 92 личности, институции и компании – http://bait-awards.bg/Participants/

След втория етап на гласуване на журито, вече са известни и номинациите в отделните категории – http://bait-awards.bg/pages/Nominated/

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе на 05.02.2015 г.

Това четвърто издание ще определи носителите на 12-те награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогъри/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

Тази година има два нови момента – добавя се нова категория за „Развлекателен софтуер”, заради бързото развитие на този пазарен сегмент и изключително успешното представяне на българските компании на световния пазар.

Вторият момент е, че конкурсът ще се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. По-голямата част от наградите отличават и чрез това насърчават дигиталното предприемачество у нас.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2014 г. се провеждат с подкрепата на:

Златен спонсор: Самсунг

Сребърни спонсори: SAP Labs България, Майкрософт, Леново и Иновент

Бронзови спонсори: Солитрон България и Кантек

В партньорството с: БНТ, БНР, БТА, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub, Eleven, StartUP, Start it Smart, b2b Media и Предприемач.