Хакери подмениха уеб страницата на ДКЕВР

Уеб страницата на ДКЕВР бе хакната тази сутрин от Cyber Haxors – Group

Уеб страницата на ДКЕВР бе хакната тази сутрин от Cyber Haxors – Group

Сайтът на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране бе хакнат тази сутрин. Извършена е типична дифейс атака, при която официалната страница е подменена с друго съдържание.

Отговорност за атаката е поела групата „Cyber Haxors – Group”, представена от JoKeR, Iwanow и CyberBlack, съдейки по съдържанието на страницата на dker.bg, която към момента на подготовка на статията все още е подменена.

„Cyber Haxors – Group беше тук. Не се сърдете.”, пише на страницата. Това е втори случай на хакерска атака срещу ДКЕВР в рамките на януари, извършена от същата група.

И в двата случая хакването става преди важни заседания на комисията. На 8 януари предстоеше обсъждане на цените на енергията от ВЕИ, а днес комисията ще решава дали да наложи глоба на Енерго-Про във връзка с двойните сметки на ток.

Коментари по темата: „Хакери подмениха уеб страницата на ДКЕВР”

добавете коментар...

  1. moonspell

    Не само, че историите са детски, но и изпълнението им е такова. Едно време се отправяха послания. Разумни или не разумни е друг въпрос, но имаше нещо написано на среща, а сега един грозен бухал и няколко тъпи ника……

  2. читател

    Голяма праз като са я подменили. Какво ще постигнат с това – да не би да променят законите заради това? Въобще тия хакерски атаки срещу страници са детски истории.

Коментар