Intel ще преобразява работното място с Core vPro

Intel адресира три специфични области с процесорите Core vPro: иновации в PC дизайна, безжичен дисплей и безжичен докинг

Intel адресира три специфични области с процесорите Core vPro: иновации в PC дизайна, безжичен дисплей и безжичен докинг

Intel обяви фамилия процесори от 5-то поколение Core vPro, която отговаря на нуждите от „по-мобилна и по-динамична работна сила”. Новите чипове идват с безжични иновации, вградена сигурност, по-висока производителност и подобрена управляемост – характеристики, чрез които служителите ще подобрят своята продуктивност.

Intel адресира три специфични области с процесорите Core vPro: иновации в PC дизайна, безжичен дисплей и безжичен докинг. Бизнесът ще може да избира измежду най-различни дизайни на 2-в-1 устройства, ултрабуци и мини PC с до два пъти по-дълъг живот на батерията и над два пъти по-висока производителност във форм фактори, които са до три пъти по-тънки и с 50% по-леки от лаптопите преди четири години.

Технологията Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) освобождава всяка зала за конференции и презентации от кабели, като едновременно с това поддържа ключови ИТ изисквания като безжично управление на каналите за смекчаване на рисковете от претоварване на мрежата и от уязвимости на сигурността.

Новите чипове идват с безжични иновации, вградена сигурност, по-висока производителност и подобрена управляемост

Новите чипове идват с безжични иновации, вградена сигурност, по-висока производителност и подобрена управляемост

На трето място, технологията Intel Wireless Docking осигурява на потребителите свързаност и готовност за работа в момента, в който стигнат до бюрата си. Тази сигурна и лесна за управление безкабелна технология, базирана на Intel Wireless Gigabit, позволява системите автоматично да се свързват с монитори, клавиатури, мишки и USB аксесоари и елиминира нуждата от традиционните механични докове.

Нови 2-в-1 устройства, ултрабуци и мини РС, базирани на 5-то поколение Intel Core vPro, са налични и в момента от 12 водещи PC производители, като се очаква да бъдат обявени още модели през следващите седмици.

В допълнение, новите Intel Core vPro процесори включват хардуерни възможности за сигурност и управляемост, вкл. криптиране на данните, съхранявани на Intel SSD устройства, и технология Intel Identity Protection, която улеснява идентификацията на потребителите.

Дистанционното управление през кабелни и безжични мрежи при всички видове устройства е възможно с технологията Intel Active Management Technology, дори и ако операционната система не работи, или устройството не се захранва, подчертават от Intel.

Коментар