LibreOffice – с девето най-голямо обновление

LibreOffice се позиционира като безплатна алтернатива на Microsoft Office

LibreOffice се позиционира като безплатна алтернатива на Microsoft Office

Излезе деветото най-голямо обновление на офис пакета с отворен код LibreOffice 4.4. Този продукт се позиционира като безплатна алтернатива на Microsoft Office и с всяка нова версия предлага подобрени възможности и съвместимост.

LibreOffice 4.4 идва с напълно преработен интерфейс и възможност за експорт на PDF документи с цифров подпис. Променен е панелът с инструменти, добавени са ново контекстно меню, стандарти, шрифтове и икони.

LibreOffice 4.4 все още не може да се похвали със 100-процентова съвместимост с документите от Microsoft Office, но авторите на проекта работят усилено в това направление и подобряват съвместимостта с всяка нова версия. По-рано екипът на LibreOffice работеше по проекта OpenOffice.

Даунлоуд: LibreOffice

Коментари по темата: „LibreOffice – с девето най-голямо обновление”

добавете коментар...

  1. WoW

    Винаги има решение на проблема да има независим стандарт за отворен формат на документи.

    Държавната администрация да ползва само отворени стандарти за документи и декларации ако някой праща в друг формат документите му да се отхвърлят и да не се приемат – та ще видите колко бързо всички ще свикнат ДА НЕ ползват doc и docx.

  2. XxX

    За съжаление няма как да се направи 100% съвместимост с MS Office, тъй като той е софтуер със затворен код, както и форматите, които ползва. Колкото и да се опитват, докато е със затворен код, винаги ще има някоя и друга (макар и дребна) несъвместимост.

Коментар