Windows 10 ще конкурира Android при 8-ядрените смартфони

Скоро се очакват анонси на мощни многоядрени смартфони и геймърски конзоли под управление на Windows 10

Скоро се очакват анонси на мощни многоядрени смартфони и геймърски конзоли под управление на Windows 10

Тази година се очакват вълнуващи анонси на нови смартфони и таблети с осемядрени процесори. Тласък на процеса ще даде операционната система Windows 10, в частност мобилната версия, която поддържа 8-ядрени чипове.

Microsoft представи част от възможностите на Windows 10 миналия месец, а в близките седмици ще пусне тестова версия на мобилната платформа, която е призвана да замени Windows Phone 8.1 и ще работи на смартфони и таблети с диагонал на екрана до 8 инча.

Според публикация в NokiaPowerUser.com, скоро се очакват анонси на мощни многоядрени смартфони и геймърски конзоли под управление на Windows 10. Още на 2 март, по време на Game Developer Conference, ще бъдат представени някои от новите устройства.

В частност, Microsoft ще обяви нов модел Lumia на база Windows 10 с елементи на 3D интерфейс. Засега липсват подробности за техническите параметри на смартфона, но несъмнено това ще бъде топ продукт, който ще конкурира 8-ядрените флагмани под управление на Android.

Същевременно, предстои да излезе обновление Windows Phone 8.1 GDR2, което ще добави поддръжка на екрани с по-висока резолюция и по-мощни процесори, като прелюдия към Windows 10. Новата ОС ще поддържа също така аудиоформат без компресиране FLAC (Free Lossless Audio Codec) на смартфони и компактни таблети.

След като придоби мобилния бизнес на Nokia, Microsoft набляга на достъпните Lumia устройства – модели от рода на Lumia 532, 435 и 535. Може да се очаква с голяма вероятност, че компанията ще атакува и пазара на смартфони от висок клас, възползвайки се от поддръжката на 8-ядрени чипове в Windows 10.

Коментари по темата: „Windows 10 ще конкурира Android при 8-ядрените смартфони”

добавете коментар...

  1. Onq

    Вообще не е излишно фа си с 8-ядрен. Всеки ден съм с един Самсунг S3 и се заричам да зи купя нещо по-бързо. Със всяка седмица телефона ми става все по-бавен. Отворя ли няколко приложения и да ми звънне някой или аз да звъня е мъка бавна.

  2. ю-ху

    Така е, само ядрата имат значение на тоя свят!

  3. ю

    идеята е бързина. След като си счупих 4 ядрения телефон минах на едноядрен и всеки ден се заричам да си купя осемядрен.

  4. Мда

    Само дето е трудно да се разбере идеята на 8 ядрен смартфон….

Коментар