H88 – пореден едноплатков компютър за разработчици

H88 е изпълнен на една платка, но има всичко необходимо за пълноценна работа

H88 е изпълнен на една платка, но има всичко необходимо за пълноценна работа

Микрокомпютрите, изпълнени на една платка с малки размери, привличат все повече ентусиасти, които разработват устройства за умния дом, автомобилите и други приложения. Компютри от рода на Arduino UNO и Raspberry Pi са достъпни ценово и дават възможност за разработки и експерименти с нищожна инвестиция.

Китайската фирма Merrii Technology също предлага интересен едноплатков компютър за разработчици. Това е моделът H88, който надгражда своя предшественик H8. Платката е проектирана на базата на едночипова система (SOC), която включва процесор Allwinner A80 с четири ядра Cortex A15 и още четири Cortex A7 с архитектура big.LITTLE.

H88 ще се продава в комплект с подробна техническа информация

H88 ще се продава в комплект с подробна техническа информация, обещава разработчикът

За графиката се грижи ускорител PowerVR GC6230, а подсистемата на паметта се състои от 4 GB RAM и флаш диск 8GB, който може да се разширява чрез карти microSD с капацитет до 32GB. Предвидени са още безжични модули GPS, Wi-Fi и Bluetooth 4.0, мрежов контролер Ethernet, изходи HDMI 1.4 и VGA, 3,5-мм гнездо за слушалки и микрофон, инфрачервен предавател, два порта USB 2.0 и един USB OTG 3.0, както и слот Mini PCI за LTE модули.

H88 има компактни размери – 188x155x35 мм и работи под управление на операционна система Android 4.4.4 или Linux 3.4. Предполагаемата цена на компютъра е около 35 долара, колкото струва и Raspberry Pi 2, по информация от Gizchina.com. Комплектът на H88 ще включва и подробна техническа информация, обещава китайският разработчик Merrii Technology.

Коментари по темата: „H88 – пореден едноплатков компютър за разработчици”

добавете коментар...

  1. :o)

    е ти не знаеш ли че за братския китайски народ 1000 бройки е като за нас 1 бр 🙂

  2. Драгомир

    Това животно гарантирано няма да е $35!!! Може би са си платили новината в Gizchina, за да направят сензация. Иначе може и да е толкова, ама за поръчка от 1000 броя.

Коментар