Coolpad показа най-тънкия смартфон Ivvi K1 Mini

Coolpad Ivvi K1 Mini заема първо място по тънкост при смартфоните с преднина от 0,5 мм

Coolpad Ivvi K1 Mini заема първо място по тънкост при смартфоните с преднина от 0,5 мм

Китайският производител Coolpad представи най-тънкия смартфон в света. Моделът Coolpad Ivvi K1 Mini е дебел само 4,7 мм, което е с 0,5 мм по-малко, в сравнение с досегашния рекордьор Vivo X5 Max. Трети по тънкост е смартфонът Oppo R5, който отстъпва с 1,5 мм на лидера.

Coolpad Ivvi K1 Mini е смартфон от среден клас. Моделът има 4,7-инчов дисплей с резолюция 1280х720 пиксела и 64-битов процесор Qualcomm Snapdragon 410 с четири ядра на тактова честота 1,2GHz, допълнен с 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет.

Най-тънкият смартфон в света има основна 8MP камера и предна 5MP за селфи и видеоразговори. Няколко софтуерни решения повишават удобството на снимане и качеството на изображенията.

Coolpad Ivvi K1 Mini е оборудван с батерия 1800 мАч и поддържа работа в LTE мрежи. Задната повърхност на корпуса е покрита с особен материал, наречен „бебешка кожа”, който не позволява оставяне на пръстови отпечатъци.

В смартфона е реализирана и специална функция за отдалечено управление на битова техника. Моделът ще се продава в Китай на цена от 207 долара, като засега не е известно дали ще се появи на останалите пазари по света.

Коментар