Телерик взе награда за инвестиция в M&A

Сделката на Телерик и Progress Software бе призната от Българската агенция за инвестиции за най-значима в категорията „Инвестиции в сливания/придобивания”

Сделката на Телерик и Progress Software бе призната от Българската агенция за инвестиции за най-значима в категорията „Инвестиции в сливания/придобивания”

„Придобиване на Телерик от Progress Software за рекордните 262,5 млн. долара е прецедент не само за България, но и за региона. Телерик се превърна в една от най-горещите теми и повод за национална гордост”, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на церемония по връчване на годишните награди на Българската агенция за инвестиции.

Телерик спечели наградата в категория „Инвестиции в сливания/придобивания” (M&A). „Тепърва ще ставаме свидетели на подобни успехи на български компании на международната сцена”, каза още Лукарски.

Наградата в категория „Инвестиции в иновативен бизнес” взе „Теклас България” за използване на иновативен метод за обработка на инженерни пластмаси чрез раздуване. Инвестицията на компанията по въвеждане на новия производствен процес е на обща стойност 7 млн. лв.

В категорията за най-успешен стартъп победител е „Си енд Си Текстайл”. За кратко време компанията е изградила фабрика за производство на еластични конци и конци от ликра в Хасково, която осигурява 115 работни места. Инвестиционната програма на дружеството предвижда разширяване на дейността и увеличаване на броя наети лица до 1000 души.

Компанията „Девня цимент” беше обявена за „Инвеститор на годината 2014”. Тя е завършила проекта си за реконструкция и модернизация на инсталация за производство на клинкер и цимент на стойност 325 млн. лева, като при реализацията му са разкрити над 3000 работни места. Технологичната инсталация е със затворен цикъл, не произвежда отпадъци и е една от най-големите еднократни индустриални инвестиции в България за последните 25 години.

Наградата „Инвеститор на зелено” бе присъдена на „Берг Хела”, а „Язаки България” получи награда за „Инвестиция в човешки капитал”. Като компания с най-мащабно разширение на бизнеса е оценена „Лукойл Нефтохим Бургас”. „Булфарма” бе отличена в категория „Инвестиция в разширяване на пазарен дял”, а най-добрата „Инвестиция в опазване на околната среда” е на „Аурубис България”.

Коментари по темата: „Телерик взе награда за инвестиция в M&A”

добавете коментар...

  1. Уруд

    КОР за телерик

Коментар