Мтел отчете спад на приходите и печалбата

Приходите на Мтел за 2014 година са се понижили със 7,1% до 371,3 милиона евро, като са повлияни негативно от намаленията в цените за крайните клиенти и таксите за терминиране, съобщиха от телекома.

Въпреки цялостна оптимизация на разходите в компанията, сравнимата EBITDA (печалба преди преди данъци, лихви и амортизации) намалява с 9,8% до 143,1 милиона евро, като следствие от неблагоприятните икономически условия в страната.

Мтел отдаде спада в печалбата през 2014 г. на неблагоприятните икономически условия в страната

Мтел отдаде спада в печалбата през 2014 г. на неблагоприятните икономически условия в страната

Клиентите на мобилен интернет са се увеличили с 29% спрямо предходната година, като така техният брой достига близо 250 000, сочат обявените днес годишни финансови резултати на Telekom Austria Group, част от която е българският телеком.

Мтел отчита растеж като цяло при клиентите на мобилни услуги – мобилна телефония и интернет, които се увеличават с 1% до над 4,2 милиона. Голям ръст се наблюдава при индивидуалните клиенти, които ползват пакети с гласови и услуги за мобилен интернет. Техният брой се увеличава с 45% в сравнение с 2013 година.

Средният приход от абонат (ARPU) от мобилни комуникации спада от 6,3 евро до 6,1 евро през 2014 г. спрямо 2013-та, повлиян основно от спада на средния приход при бизнес сегмента, докато средният приход от абонат при индивидуалните клиенти остава стабилен.

Компанията отчита увеличение и при приходите от фиксирани линии за достъп. Средният приход от една линия бележи ръст от 6,9% на годишна база и достига 14,4 евро. Приходите от фиксирани услуги също са се повишили и нарастват с 1,4% до 26,6 млн евро.

След успешния старт на DTH телевизията, увеличение се наблюдава и в броя на клиентите, използващи тв услугите на телекома, като те нарастват с 8,2% през разглеждания период.

Коментари по темата: „Мтел отчете спад на приходите и печалбата”

добавете коментар...

  1. дивото

    Подкрепям Ши

  2. Ши

    Пускайте sms помощи за Мтел, да не умрат от глад.
    Също подписвайте промоционално набутващи договори.
    Ползвайте безумно евтиния скъп и неограничено ограничен мобилен интернет

    Пускайте им още повече пари гладни са!

    Всичко ще се оправи за наша сметка!

  3. :-)

    На кого да вярваме ?
    “http://www.heise.de/newsticker/meldung/Telekom-Austria-verliert-2014-Geld-2545790.html”

    Тук хората си казват, че Мтел е изпаднала дори в червената зона.

Коментар