Apple Watch може да стане важен колкото iPhone

Хората ще бъдат удивени от това колко много възможности могат да предложат часовниците Apple Watch, смята Тим Кук

Хората ще бъдат удивени от това колко много възможности могат да предложат часовниците Apple Watch, смята Тим Кук

Умният часовник Apple Watch може да стане толкова важно устройство, колкото е iPhone, благодарение на редица персонализирани приложения, заяви Тим Кук на скорошна конференция на Goldman Sachs.

Именно приложенията са главното предимство на Apple. „Има няколко устройства, които се наричат смарт часовници, но съм сигурен, че не можете да назовете нито едно от тях. Определено, нито едно такова устройство не е променило живота на хората. А ние искаме да направим именно това”, заяви CEO-то на Apple.

По неговите думи, хората ще бъдат удивени от това колко много възможности могат да предложат часовниците Apple Watch. „Всеки човек ще намери тези приложения, които са най-полезни за него”, обещава Кук.

„Аз постоянно използвам часовник в гимнастическия салон за проследяване на показателите при тренировка. Освен това, ако се заседя твърде дълго, часовникът ми напомня, че трябва да стана и да ходя. Много лекари са убедени, че дългото заседяване е сродно на нов рак по своята вреда за здравето на човека”, допълва той.

Проблемът на Apple Watch е в това, че часовникът трябва да работи в тандем с iPhone, за да се възползват потребителите от пълните му възможности. Това изискване може да ограничи пазарния потенциал на смарт часовника.

Коментар