Xiaomi отваря онлайн магазин Mi Store в САЩ

Лидерът на Xiaomi Лей Джун често е наричан китайския Стив Джобс, заради шеметния успех на управляваната от него компания

Лидерът на Xiaomi Лей Джун често е наричан китайския Стив Джобс, заради шеметния успех на управляваната от него компания

Най-големият китайски производител на смартфони Xiaomi започва експанзия на американския пазар. Компанията ще отвори онлайн магазин Mi Store, който първоначално ще продава аксесоари за смартфони и други продукти, съобщи The Verge.

Продажбите на мобилни устройства с марката Xiaomi в САЩ вероятно ще започнат на по-късен етап. В момента компанията анализира пазара и потенциалния интерес от страна на американските потребители към китайската марка.

Xiaomi проучва възможностите да стартира онлайн магазини и в други страни. Компанията е един от най-големите играчи на пазар, оценяван през миналата година на 1,28 млрд. смартфона, докато през 2013 г. продажбите възлизаха на 990 млн.

Амбициите на Xiaomi и нейният лидер Лей Джун, наричан „китайския Стив Джобс”, са много големи. След като превзе пазара в Китай, компанията започва експанзия в чужбина и очевидно иска да премери сили с Apple и Samsung.

Коментари по темата: „Xiaomi отваря онлайн магазин Mi Store в САЩ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Жорже, в една нищо и никаква България продажбите на смартфони са над 500 000 на година. В Турция са над 2 000 000 телефона годишно. Хиаоми продават в цяла Азия, в Латинска Америка, части от Европа и дори в САЩ има техни телефони.

  2. George

    “През миналата година китайският производител продаде 1,28 млрд. смратфона, предимно в родината си, докато през 2013 г. продажбите възлизаха на 990 млн.”

    Брей, голяма експанзия с тия китайци. Като превземат и американо-марсианския пазар ще станат най-големия производител в Слънчевата система.

    P.S. Тия милиарди за нищо ги нямате!

Коментар