Google подготвя класен хромбук Samus

Chromebook Pixel 2 ще надгради възможностите на първото поколение хромбук от Google

Chromebook Pixel 2 ще надгради възможностите на първото поколение хромбук от Google

Google подготвя второ поколение на хромбука от висок клас Chromebook Pixel. Моделът с кодово име Samus вече се тества в централата на интернет гиганта, съобщи OMG! Chrome!.

Новият мобилен компютър под управление на Chrome OS има метален корпус, светлинен индикатор във вид на дъга и клавиатура с подсветка. Предполага се, че Samus ще има същия екран като своя предшественик и ще поддържа сензорен вход.

Chromebook Pixel 2 стъпва на процесор Intel Core i5 от пето поколение и разполага с интерфейс USB Type C, което означава по-компактен порт USB и предаване на данни със скорост до 10Gbps с пълна симетрия.

Твърди се, че новият хромбук ще използва два вентилатора, въпреки, че процесорът на Intel не се нуждае от активна система за охлаждане. Като недостатък на първото поколение Chromebook Pixel експертите изтъкват именно нагряването и шумът от вентилатора.

Очаква се Google да представи Samus на конференцията за разработчици Google I/O, която ще се състои на 28 и 29 май в Сан Франциско. През 2013 г. на същата конференция компанията раздаде безплатно Chromebook Pixel на всички участници.

Коментар