Luxoft погълна британски разработчик на софтуер

Luxoft допълни портфолиото си с решения на Excelion за управление на финансови рискове

Luxoft допълни портфолиото си с решения на Excelion за управление на финансови рискове

Руската ИТ компания Luxoft, която има офис и у нас, погълна британския разработчик на софтуер за управление на финансови рискове в банките Excelion. Стойността на сделката може да възлезе на 28,5 милиона долара, съобщи Комерсант.

Финансовите организации са донесли близо 70% от приходите на Luxoft за последното тримесечие, а услуги като тези на Excelion стават все по-търсени в условията на криза.

Първоначално Luxoft ще плати на Excelion сумата от 20,1 млн. долара. Ако в периода 2015-2017 г. компанията достигне договорените в споразумението показатели, купувачът ще плати още $8,4 млн.

Клиентската база на Excelion се състои от големи инвестиционни банки и финансови отдели на международни корпорации. Британската компания има офиси в Западна Европа, САЩ, Канада, Южна Африка и Австралия.

Luxoft, от своя страна, се занимава с разработка на софтуер по поръчка и ИТ консултации. Половината от акциите на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса, а пазарната й капитализация се оценява на $1,6 млрд.

Коментари по темата: „Luxoft погълна британски разработчик на софтуер”

добавете коментар...

  1. Ник

    Комай Вие сте тролчета

  2. Драгомир

    Защо да е известна?

  3. Емко

    Защо да е мафиотска?

  4. Мафи

    Вече знаем колко е известна мафиотската руска ИТ компания Luxoft.

Коментар