САЩ се борят неуспешно три месеца с руски хакери

В продължение на три месеца специалисти от Държавния департамент на САЩ не могат да изгонят руските хакери от своята мрежа. Експертите постоянно регистрират подозрителна активност на компютрите, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на източници, запознати с вътрешното разследване.

За да се справи с хакерските атаки, Държавният департамент ползва също услугите на специалисти от Агенцията за национална сигурност (NSA) и антивирусни компании. Макар че те откриват и изтриват вируси, по-късно зловредните кодове отново се появяват, леко модифицирани, за да преодолеят защитата.

Предполага се, че хакерите са успели да получат достъп само до несекретна база данни с електронна поща. Но е възможно и в нея да се съдържа конфиденциална информация, отбелязва Уол Стройт Джърнъл. Предполага се, че хакерите целят да получат информация във връзка с кризата в Украйна.

Макар че в статията не се посочва Русия като отговорна за хакерските атаки, това се подразбира от предишно изявление на Държавния департамент. Преди три месеца администрацията съобщи за първи път, че пощенската система е пробита, а няколко източника излязоха с твърдения, че зад атаката стои правителството на Русия.

Вирусите, открити на компютрите на служителите, са подобни на тези, които бяха използвани през октомври 2014 г. за пробив на електронната поща на Белия дом, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл. Тогава властите също посочиха Русия като най-вероятен организатор на атаките.

Коментари по темата: „САЩ се борят неуспешно три месеца с руски хакери”

добавете коментар...

  1. Шушу Мушу

    Щом позволяват да се ползва всякакъв дори антивирусен софтуер от руски ИТ фирми.
    Също пиратския софтуер е хакнат от руските мечкари – простите хора си теглят пиратски софтуер, музичка, порно покрай което си лепват всякакви вируси.

    Решението е да се ползва свободен софтуер с отворен код и да си плащат вместо да си търсят кракнати програмки.

  2. шшшшшшш

    че хакерите са успели да получили достъп

Коментар