Acronis настъпва на Linux пазара

Компанията Acronis, доставчик на решения за архивиране и възстановяване, сключи договор за партньорство с Technalign – производител на Pioneer Linux и дистрибутор на Linux софтуер, за да направи продуктите си по-достъпни за потребителите на отворената платформа.
Като оторизиран златен партньор на Acronis, Technalign ще може да предлага на клиентите си поддръжка и обучение за Acronis True Image Echo Server for Linux и да го предоставя за проби и тестове.
Софтуерът Acronis True Image позволява на ИТ администраторите да правят огледални изображения на информацията и да я възстановяват за минути или часове, а не за дни дни и седмици. Решението архивира както физически, така и виртуални машини, уточниха от дистрибутора COMPUTER 2000.
"Това е много добро решение за архивиране и възстановяване на информацията за потребители, които вече имат опит с Linux, както и за тези, които за пръв път се срещат с операционната система”, каза Диане Урсини, главен изпълнителен директор на Technalign.
„Компании с критично важна информация на сървърите си трябва редовно да извършват архивиране, без значение от операционните системи. Нашето партньорство с Technalign дава възможност на голям кръг от Linux потребители да ползват Acronis True Image Echo, предоставяйки им архивиращ софтуер, с който могат лесно и бързо да възстановят най-важните ИТ ресурси“, каза Уолтър Скот, изпълнителен директор на Acronis.
Acronis True Image Echo работи с физически и виртуални сървъри, както и с домашни компютри и работни станции под Windows или Linux.

Коментар