Телелинк ще партнира на Microsoft в лицензирането

Сътрудничеството ще позволи на двете компании да разширят позициите си като доверени ИТ доставчици

Телелинк и Microsoft започват партньорство по програмата LSP

Телелинк стана партньор на Microsoft за разпространение на обемни лицензионни договори, или т.нар. Licensing Solution Provider (LSP), съобщиха от офиса на софтуерния гигант у нас.

LSP програмата на Microsoft наследи LAR (Large Account Reseller) през лятото на 2013 г. Освен разпространение на обемни лицензионни договори LSP цели да комбинира облачни и онлайн решения с експертен опит, който да придаде добавена стойност на използваните технологии.

„Нашите очаквания от Телелинк са насочени към изградената им мрежа от бизнес взаимоотношения, която да допринесе за благоприятно позициониране на продуктите ни”, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Microsoft България.

Сътрудничеството ще позволи на двете компании да разширят позициите си като доверени ИТ доставчици, коментираха от Телелинк.

„Експертизата ни в предоставяне на услуги и опитът ни в инфраструктурните решения ще ни позволят лесно да изградим мост между частната инфраструктура и услугите, предоставяни в облака”, каза Иван Житиянов, директор системна интеграция в Телелинк.

Коментар