Достъпен Xperia E4g излиза на пазара през април

Новият смартфон на Sony ще се предлага в класическо черно и бяло, като запазва неостаряващия дизайн на Xperia

Новият смартфон на Sony ще се предлага в класическо черно и бяло, като запазва неостаряващия дизайн на Xperia

Sony обяви модификация на лесния за използване и ценово достъпен смартфон с дълъг живот на батерията Xperia Е4. Новият модел Xperia E4g запазва тези характеристики, като добавя 4G LTE свързаност, съобщи компанията.

Xperia E4g има 4,7-инчов qHD дисплей и е проектиран за бърза настройка, в частност при преминаване от Android, iPhone или Blackberry устройства към Xperia. Приложението Xperia Transfer позволява лесно прехвърляне на контакти, снимки, отметки, приложения, музика, съобщения и друга важна информация.

Снимането със смартфон е улеснено от технологията Auto Scene Recognition, която автоматично разпознава и оптимизира настройките за снимане – до 52 сценария. Споделянето става с едно докосване, благодарение на технологията NFC.

Xperia E4g включва изчистената Sony версия на Android, но и Simple Home интерфейс с по-големи икони и позиционирани всички любими приложения на един екран. Ненужните приложения се съхраняват в папки.

Смартфонът ще се предлага в класическо черно и бяло, като запазва неостаряващия дизайн на Xperia – с прецизно оформен бутон за включване, огледално лого, пръстен за камера от неръждаема стомана и екран, устойчив на надраскване.

Xperia E4g разчита на четириядрен процесор с тактова честота 1,5GHz, допълнен от 1GB оперативна памет и 8GB вградена флаш памет. Предвидени са две камери – основна 5MP и предна за селфи с резолюция 2MP.

Моделът е оборудван с батерия 2300 mAh батерия, която обезпечава работа до два дни. Ако това не е достатъчно, едно кликване активира режима Battery Stamina за регулиране на захранването, а Ultra Stamina държи активни само основните функции за цяла седмица.

Xperia E4g се очаква на пазара през април. Цената на новия смартфон все още не е обявена от Sony.

Коментар