Google засилва мерките срещу нежелания софтуер

Google добавя нови предупреждения в браузъра Chrome, които информират за нежелан и опасен софтуер в сайтовете. Ако открие подобен софтуер, Chrome извежда голям червен банер с предупреждение.

Когато открие нежелан софтуер в даден сайт, Chrome извежда голям червен банер с предупреждение

Когато открие нежелан софтуер в даден сайт, Chrome извежда голям червен банер с предупреждение

Политиката за сигурност на Chrome дефинира определени категории нежелан софтуер. Става въпрос не само за зловредни програми, но и за такива, които се опитват да проникнат в системата на потребителя по нелегитимни начини.

Ако подобни програми е трудно да бъдат премахнати, не съответстват на описанието им и опитват да се инсталират без разрешение от потребителя, те попадат в определението за нежелан софтуер на Google. В тази категория може да попадне дори софтуер, който променя стартиращата страница на браузъра.

Google разработва също технологии за филтриране на сайтове с нежелано съдържание. Освен това компанията ще изключва тези сайтове от рекламната си мрежа. Новите мерки за сигурност се въвеждат след скандала с рекламния софтуер, инсталиран на компютрите на Lenovo.

Коментари по темата: „Google засилва мерките срещу нежелания софтуер”

добавете коментар...

  1. Иван

    Чудесен пример как чичо Гугъл си прави биг брадър да следи и чете хората какви сайтове ползват и каква информация обменят.

    Подобна уж полезна функционалност има и в други браузъри партньори на Гугълчо си изкарват парички. Който знае как и се поинтересува може и ще си изключи тази полезност и благинка от Гуглето.

Коментар