Ex Smoker – мобилно приложение отказва от пушенето

Всеки ден приложението напомня за различните ползи от спирането на цигарите

Всеки ден приложението напомня за различните ползи от спирането на цигарите

Софарма АД създаде безплатното мобилно приложение Ex Smoker, което ще помогне на пушачите да се откажат от вредния си навик. Софтуерът е достъпен безплатно за потребителите на устройства под управление на iOS и Android.

70% от пушачите у нас искат да се откажат от цигарите, но само 2,5% успяват да го направят, сочат проучвания. Ex Smoker може да помогне на тези хора – приложението съдържа персонална статистикa за напредъка, който отказващият цигарите е постигнал, както и общи данни за прогреса на всички потребители, здравни съвети и други полезни функционалности.

Всеки ден приложението напомня за различните ползи от спирането на цигарите – подобряване на здравето, увеличаване на живота, спестяване на пари и време.

„Знаем колко трудно е за всеки пушач да спре цигарите, затова и сме заложили много силен социален елемент в Ex Smoker. Една от най-важните цели на приложението е да създаде общност от отказващи цигарите и бивши пушачи, които да оказват подкрепа един на друг в борбата с вредния навик”, казват създателите на приложението.

Една от основните функционалности на Ex Smoker – Tabex Companion – отчита приема на Tabex и напомня на потребителя кога и колко хапчета да вземе. Tabex е български лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ цитизин, който помага за отказването на цигарите. Приложението обаче е напълно подходящо за използване и без да се приема продуктът.

Още от първия момент на използване на персоналния помощник за спиране на цигарите, той започва да показва данни за увеличаването на живота, за избегнато количество въглероден моноксид и катрани в дробовете. Статистиките дават информация и за общото подобрение в живота на всички потребители, решили да спрат цигарите с помощта на Ex Smoker и Tabex.

Цялата информация се базира на предварително въведените от потребителите данни и се изчислява според доказани в международни научни изследвания коефициенти.

За допълнителен стимулиращ ефект в приложението е заложен и елементът на геймификация – потребителите отключват различни постижения, събират точки от напредъка си и имат възможност да ги дарят за определена кауза.

Даунлоуд: Ex Smoker за iOS, Ex Smoker за Android

Коментар