Масови арести на хакери в Англия

Британските спецслужби задържаха 56 души, за които се предполага, че са извършили сериозни кибер престъпления

Британските спецслужби задържаха 56 души, за които се предполага, че са извършили сериозни кибер престъпления

Британските служи задържаха през последната седмица десетки души, заподозрени в извършване на кибер престъпления, вкл. кражба на данни, пране на пари, провеждане на DDoS атаки и създаване на вируси, съобщи BBC.

25 от общо 56 заподозрени са арестувани в Лондон и графство Есекс. В разследването освен местните служби са участвали и американски специалисти от Министерство на отбраната и ФБР.

Един от арестуваните, 23-годишен англичанин от Уест Мидландс, е заподозрян в взлом на мрежата на Пентагона през юни 2013 г. и кражба на данни за 800 служители.

Друг от заподозрените е 21-годишен студент от лондонски университет, от чийто компютър е иззета важна информация, уличаваща го в престъпления. Арестуван е и 20-годишен жител на столицата, за който има подозрения, че е откраднал 15 хиляди британски лири чрез фишинг атаки.

22-годишен младеж пък е заподозрян в създаване и разпространение на вируси. Арестуваните са извършвали престъпления по различно време. Сред задържаните, например, е хакер, за който има сведения, че е атакувал сайта на Yahoo през 2012 г.

Коментар