Android 5.1 идва със защита при кражби

Android 5.1 Lollipop включва защита при кражба, поддръжка на две SIM карти и разговори с HD качество

Android 5.1 Lollipop включва защита при кражба, поддръжка на повече от една SIM карти и разговори с HD качество

Нова версия на мобилната операционна система Android коригира бъгове и добавя полезни функции. Android 5.1, първото голямо обновление на Lollipop, идва със средства за защита при кражба или загуба на смартфона, както и с поддръжка на ниво ОС на устройства с повече от една SIM карти.

Функцията Device Protection максимално затруднява използването на откраднато или загубено мобилно устройство. За достъп до апарата в подобни случаи е необходимо да се въведе парола за акаунт в Google, като това изискване остава в сила и след привеждане на настройките към заводските им стойности.

Първоначално функцията ще стане достъпна за притежателите на фаблети Nexus 6 и таблети Nexus 9. Голяма част от устройствата под управление на Android 5.1 ще се сдобият по-късно с Device Protection.

Google е реализирал и поддръжка на устройства с повече от една SIM карти в новата версия на Android. Подобни смартфони присъстват отдавна на пазара, но досега софтуерната поддръжка на тази функционалност се осигуряваше от ОЕМ производителите.

Друга новост в Android 5.1 e поддръжката на HD Voice – технология, която разширява честотния диапазон на звука по телефонни линии, в резултат на което се подобрява качеството на предаване на гласа.

Притежателите на устройства Nexus, в частност Nexus 4, Nexus 5 и Nexus 7 (2013), ще започнат да получават обновлението Android 5.1 Lollipop още от днес, уверява разработчикът на платформата.

Коментар