Рекордно високо търсене на Galaxy S6

Galaxy S6 ще подобри всички рекорди на Samsung за най-добър старт в продажбите на нов смартфон

Galaxy S6 ще подобри всички рекорди на Samsung за най-добър старт в продажбите на нов смартфон

Потребителите по света очевидно оценяват иновативния дизайн и възможностите на Galaxy S6 – флагмана при смартфоните на Samsung. Наскоро обявеният модел се радва на рекорден брой предварителни поръчки, съобщи The Korea Times.

По данни от голям мобилен оператор, Samsung вече е получил 20 млн. поръчки за смартфоните Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge. Повечето от тях – около 15 млн. – са за обикновения модел без извит екран. Подобен резултат, макар и все още необявен официално, е най-високият в историята на корейския производител.

За сравнение, от Galaxy S5 бяха продадени 11 млн. броя в първия месец, а продажбите на Galaxy S4 достигнаха 10 млн. за един месец. Galaxy S3 преодоля 10-милионната бариера за 50 дни, на второто поколение Galaxy бяха необходими пет месеца за същия резултат, а на най-първия модел Galaxy S – седем месеца.

През четвъртото тримесечие на 2014 г. чистата печалба на Samsung намаля с 26,7% спрямо същия период на предходната година, възлизайки на около 4,93 млрд. долара. Приходите от продажби пък намаляха с 11% до 48,6 млрд. долара.

Според анализатори, Galaxy S6 може да се окаже спасителен продукт на Samsung. Ли Мин-Ах от Hi Investment твърди, че новият флагман на корейската компания се отличава от конкурентите, вкл. iPhone 6. Преходът към собствени процесори е позволил на Samsung да спести по 28 долара от всяко устройство, сочат изчисления на Bernstein Research.

Коментари по темата: „Рекордно високо търсене на Galaxy S6”

добавете коментар...

  1. Разбирачът

    Глупости на търкалета. Разликата при Самсунг е, че това НЕ са фактически “поръчки” от крайни клиенти (които да са си платили и поръчали съответното устройство от някой магазин, за каквито става дума при дебютите на Епъл-ските устройства), а това всъщност са просто “заявки” от различните дилъри на Самсунг по света за складови наличности за продаване в последствие. А съвсем отделен въпрос е колко от тях наистина ще бъдат продадени и за колко време. Между двете неща разликата е “от Земята, до небето”.

  2. evropeeca

    Поне при старите модели лесно се отстраняваше проблема с батерията(сигурен при Samsung),докато сега ще има чакане 🙂

  3. evropeeca

    Добре че са Apple,че да има от къде Samsung да крадът идеи…Много copy/paste…

Коментар