Panasonic Nubo – първа 4G камера за видео наблюдение

Nubo записва видео с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела при скорост 30 кадъра в секунда

Nubo записва видео с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела при скорост 30 кадъра в секунда

Panasonic подготвя за пазара през април първата в света компактна камера за видеонаблюдение с поддръжка на безжична 4G връзка. В модела Nubo е интегриран 4G модем и слот за SIM карти, а потребителите ще могат да ползват специални тарифни планове на цена от 7 до 10 долара на месец.

В допълнение, камерата разполага с традиционните за подобни устройства Wi-Fi и Bluetooth модули. Предвидена е също поддръжка на Zigbee.

Nubo записва видео с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела при скорост 30 кадъра в секунда. Данните се съхраняват или в облачно хранилище, или на карта памет microSD.

При наличие само на 4G връзка, предаването на видео към отдалечено устройство се извършва при резолюция 1280х720 и скорост 10 кадъра в секунда, докато при запис на локален носител копията се съхраняват с най-високо качество.

Камерата е оборудвана с обектив със зрителен ъгъл 140 градуса, инфрачервена подсветка с обсег до 10 метра и датчик за движение. Вградените микрофон и говорители позволяват организиране на двустранна връзка.

Panasonic Nubo може да се ползва и на открито, тъй като е защитена от влага. В долната част на корпуса е разположен Micro-USB порт за захранване. Камерата взаимодейства с мобилни устройства под управление на Android и iOS и ще се предлага на цена от 250 долара.

Коментар