Apple също гледа към гъвкавите екрани

Apple получи поредния си патент, който загатва за бъдещите планове на компанията да пуснe iPhone със страничен екран. Става въпрос за „електронно устройство с гъвкав дисплей”, съгласно документа, издаден от американското патентно ведомство USPTO.

Патентът на Apple описва универсален страничен екран с функции, които могат да се настройват за всяко приложение

Патентът на Apple описва универсален страничен екран с функции, които могат да се настройват за всяко приложение

В описанието се посочва, че част от екрана, покриваща страничната част на корпуса, може да се използва за управление на определени функции – например регулиране на звука по време на разговор или смяна на песни в плейъра.

В допълнение, страничният панел може да замени бутона за затвора на камерата, както и бутона за управление на увеличението (зум). С други думи, екранът е универсален, за разлика от хардуерните бутони, и неговите функции могат да се настройват за всяко пуснато приложение.

Още през 2013 година конкурентът Samsung представи първия в индустрията смартфон с извит екран – модела Galaxy Round, а наскоро компанията демонстрира стилния флагман Galaxy S6 Edge с дисплеи отстрани.

LG също има в портфолиото си извит смартфон – G Flex, така че Apple не може да претендира за новаторство в тази област. В Купертино обаче могат да си извлекат поуки от грешките на конкурентите и да предложат по-удачни решения.

Очаква се Apple да представи новия смартфон iPhone 6s през есента на тази година. Моделът има всички шансове да получи гъвкав дисплей. Както обикновено, от Apple липсват официални коментари, но е възможно компанията да внесе яснота по въпроса на лятната конференция WWDC 2015.

Коментари по темата: „Apple също гледа към гъвкавите екрани”

добавете коментар...

  1. Хаха

    Гъвкави дисплеи за гъвкави китки.
    С технология, налична при конкуренцията отпреди години, но с претенции за иновативност и първенство.
    Нищо ново под слънцето.

Коментар