Българските компании могат да са мултинационални

„В България може да се прави стабилен бизнес, който да играе успешно на международната сцена”, казва Пламен Цеков, CEO на ScaleFocus

„В България може да се прави стабилен бизнес, който да играе успешно на международната сцена”, казва Пламен Цеков, CEO на ScaleFocus

Големият въпрос на българската икономика е как да превърнем нашите компании в инвеститори, а не само ние да търсим чужди такива, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

„Българските компании могат да са мултинационални. От България се тръгва трудно, но това трябва да ни направи много по-силни. В България може да се прави стабилен бизнес, който да играе успешно на международната сцена”, допълни той.

ScaleFocus e тригодишна ИТ компания с офиси в София, Пловдив и Лондон, като скоро планира да открие представителство и в Германия. През изминалите 12 месеца оборотът на ScaleFocus е около 9,5 млн. лв. Компанията се състои от над 200 служители, а стремежът е техният брой да достигне над 500.

Тенденцията е ScaleFocus да открива между 10 и 20 нови работни места на месец. От създаването си досега компанията финансира своя ръст със собствени средства. От стратегическа гледна точка като потенциални бъдещи пазари фирмата определя Близкия и Далечния Изток.

ScaleFocus ще представи България на финала на конкурса „European Business Awards”, който отличава най-успешните фирми от 33 държави в Европа. Компанията спечели отличието „Ruban d’honneur” (букв. „лента на честта”) в категорията за бизнес с оборот до 25 млн. евро и ще участва на финала през май тази година в Лондон.

Коментари по темата: „Българските компании могат да са мултинационални”

добавете коментар...

  1. АБВ

    Ашколсун, нищо не си разбрал, момче. По-добре не се изказвай неподготвен

  2. Ашколсун

    Точно така – малкото капитал, дето го има, да го отточим, да работи за другите.

Коментар